Dana 14. listopada 2024. godine povodom Dana Erasmusa 2024. i Dana otvorenih vrata EU projekata 2024. održana je radionica kreiranja digitalnih puteva učenja na platformi Ariadna.education. Radionica je održana s učenicima 3.A razreda zanimanja strojarski računalni tehničar kroz predmet Strojarske konstrukcije.
Na početku radionice koordinatorica Ksenija Perhaj upoznala je učenike s projektom Digital Learning Paths. Radi se o Erasmus+ projektu u sklopu ključne aktivnosti 2, suradnička partnerstva u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju koji je trajao od početka studenoga 2021. godine do kraja svibnja 2024. godine. Zahvaljujući projektu razvijeni su digitalni putevi učenja iz područja strojarstva, automatizacije i robotike, centralnog grijanja, graditeljstva i pomorske nautike. U projektu je sudjelovalo osam partnera iz šest zemalja, a glavni je cilj projekta bio omogućiti učenicima samostalno učenje, odnosno kreiranje puteva učenja ovisno o vlastitom predznanju, interesima,
sklonostima i sposobnostima.
U nastavku radionice učenici su koristili već kreirane puteve učenja te rješavali zadatke, a zatim ih je nastavnica Ana Marketin-Sedlar uputila u samostalno kreiranje puteva učenja. U posljednjem dijelu radionice učenici, podijeljeni u timove, sami su kreirali puteve učenja vezane za nerastavljive konstrukcije.

Comments are disabled.