Kao i mnoge priče o uspjehu, i ova započinje s nedostatkom. U travnju 1997. godine špediter Jens Thiermann tražio je natječajnu platformu za transportne naloge diljem Europe. Međutim, ono što je pronašao jednostavno nije odgovaralo njegovim zahtjevima. Došao je do sljedećeg zaključka: Pa mi ćemo to sami napraviti! Tako je osnovana tvrtka TimoCom Soft- und Hardware GmbH, a vikendima i praznicima radilo se na razvoju vlastite burze tereta i utovarnog prostora.

Iz perspektivne start-up tvrtke danas je nastala jedna od najuspješnijih srednjih tvrtki, stručnjak za IT usluge u europskoj transportnoj i logističkoj branši. Poduzeće uz TimoCom upravlja najvećom transportnom platformom u Europi, na kojoj se dnevno postavlja pola milijuna međunarodnih ponuda tereta i utovarnog prostora. Platforma je logistička mreža od preko 36 000 provjerenih poduzeća.

Danas je zbog stručnosti i međunarodne rasprostranjenosti IT poduzeća zaposleno preko 400 radnika iz 24 nacije, i to u sjedištu u Erkrathu pored Düsseldorfa te u predstavništvima u Poljskoj, Češkoj i Mađarskoj. Upravu tvrtke čine osnivač sa svojim sinom Timom Thiermannom. Na taj način vrh vodstva kombinira dugogodišnje iskustvo i nove svjetonazore. Zajedno se mogu osvrnuti na mnoge korporativne događaje.