• SIPS: 042 / 211 - 777

Erasmus +

  • 29.06.2017
SIPS mobility - novi Erasmus + projekt

SIPS mobility

Strojarskoj i prometnoj školi odobren je novi Erasmus + projekt mobilnosti za područje strukovnog obrazovanja i osposobljavanja pod nazivom SIPS mobility. Projekt će trajati od 1. lipnja 2017. do 31. svibnja 2018. godine. Tijekom navedenog razdoblja 40 učenika obavljat će dvotjednu praktičnu nastavu u Njemačkoj, Portugalu, Italiji i Finskoj. Sredstva dobivena projektom, 87.517,00 eura, koristit će se za troškove putovanja, organizacije te smještaja učenika i pratitelja.
Učenici zanimanja vozača motornog vozila, tehničara za logistiku i špediciju te tehničara cestovnog prometa obavljat će praktičnu nastavu u poduzećima u Bragi, Bologni i Frankfurtu te u školskim praktikumima i radionicama škole Tredu u Tampereu. Učenici zanimanja automehatroničara, strojarskog računalnog tehničara i tehničara za vozila i vozna sredstva obavljat će praktičnu nastavu u poduzećima u Bragi i Frankfurtu te u školskim praktikumima i radionicama škola ITT Marconi u Roveretu i Tredu u Tampereu.

 

Praktična nastava u poduzećima i školskim praktikumima i radionicama opremljenim suvremenom mehanizacijom i opremom, simulatorima i ICT alatima omogućit će učenicima upoznavanje s novim metodama rada i opremom te stjecanje radnog iskustva u međunarodnom okruženju što će povećati njihova stručna znanja i kompetencije. Boravak u inozemstvu unaprijedit će njihovo znanje engleskog ili njemačkog jezika, a upoznat će i kulturu, običaje i način života u zemlji domaćinu.
Učenike će na mobilnosti pratiti njihovi nastavnici, a za samu mobilnost učenici će se pripremati putem radionica.
Ovim putem pozivamo sve učenike 2e, 2h, 3a, 3b, 3c i 3d razreda koji se još nisu prijavili za sudjelovanje u projektu da to učine najkasnije do 7. lipnja 2017. godine bez obzira jesu li predprijavu predali već u siječnju 2017. godine. Učenici se mogu javiti koordinatorici projekta, prof. Kseniji Perhaj, voditeljici područja prometa i logistike, Darinki Lončar Kočić, mag. ing. traff., ili voditeljici područja strojarstva, Ani Marketin-Sedlar, dipl. ing. strojarstva.


Koordinator projekta:
Ksenija Perhaj, prof.